regnbue linje
Dharmahjulet - logo for Tilogaard Meditationskole - klik her for befrielse og oplysning

Forsiden

sitemap

Tendar

Lama Tendar Olaf Høyer
  Forfatter  til  denne side
  Tendar Olaf Høyer  er en
  dansk  Lama  fra Karma
  Kadjy traditionen  siden
  1994,  hvis ekspertise er
  klassisk   meditation  og
  buddhistisk anskuelse.


Klik her for artiklen som PDF fil for optimal udskrift på din printer. På PDF filerne er der blandt andet side tal. Teksten er den samme som her på siden, men med et lidt andet design med henblik på udskrift på papir i A4 størrelse.

 

 

Buddha og Islam

 

    Nogle mennesker mener, at Islam ønsker at ødelægge Dharma’en (Buddhismen). Selvom der findes folk som for eksempel talibanere i Afganistan, som har sådanne hensigter, er det et spørgsmål, om de virkelig er muslimer. Det mener de dog sikkert selv, skønt deres egen opførsel mest ligner, hvad hensynsløse banditter plejer at gøre. Man kan næppe både være bandit og muslim, men det er naturligvis muligt at nøjes med at være muslim om fredagen og så være bandit resten af ugen. Måske kan man også være muslim i tankerne, mens man er bandit i sine handlinger. Måske er disse mennesker blot desperate. Almindelige muslimer tager afstand fra sådanne mennesker, ligesom vi andre gør. Vi bør måske også forstå, at en ting er, hvad disse mennesker bilder sig selv ind, mens en ganske anden ting er, hvordan andre opfatter det.

 
  I følge traditionel muslimsk tænkning er Dharma’en en af "bøgernes religioner", hvilket vil sige at Buddhas Lære skal tolereres af muselmænd, når de møder buddhister og deres institutioner. Det mener mange muslimske lærde i hvert fald lige siden de tidlige muslimske Kalif’fer, som stødte på Buddha’s Dharma i Centralasien, da de underlagde sig disse områder for over 1000 år siden. Araberne i Centralasien ødelagde ikke buddhistiske stupa'er, klostre og templer dengang. (Det gjorde de vilde tyrkere til gengæld et par hundrede år senere, men det var ikke det eneste, som de ødelagde.)

 
  Islam er nogle  meget eksotiske religiøse grupperinger, set med "indfødte" danske øjne, men  de er ikke mere mærkværdige end det danske religiøse landskab for bare hundrede år siden. Den kristne sekt Jehovas Vidner er for eksempel også meget eksotisk. Nogle mener så, at talibanere, salafister og Al qaida tilhængere er de “rigtige” muslimer, mens resten af verdens muslimske befolkning blot ikke kender deres egen religion. Denne holdning svarer til at tro, at Jehovas Vidner er de eneste rigtige kristne.

 
  Jeg mener, at fascistiske mennesker altid bruger religion til at fremme deres plan om at indføre diktatur, undertrykkelse og ensretning. I den muslimske verden bruger fascisterne derfor Islam som dække, mens de har et helt andet politisk projekt, som de ønsker at virkeliggøre. De søger først og fremmest magt over andre mennesker og er misundelige på alle, som allerede har magt.
De søger støtte fra de muslimske masser ved at propagandere og agere for had og fanatisme. Herved tilfører de politisk motiveret vold til de samfund, hvor de opererer. Derfor bør vi slet ikke kalde disse mennesker for muslimer, men kalifat-fascister fordi deres diktator skal hedde en Kalif og deres metoder er typisk fascistiske. Er de så muslimer? Kan det egentlig ikke være ret så ligegyldigt? Langt de fleste muslimer kan ikke lide dem og deler ikke deres holdninger. Det er deres fascisme, som er modbydelig og farlig for alle.


Klik her for toppen af siden

 
  Sådan fascisme i religiøst tøj og halvlangt skæg skal ikke forveksles med almindelige konservative holdninger, som er ret normale blandt muselmænd, som det for eksempel ses i Malaysia. Mange vil indvende, at kvinde-undertrykkelse i muslimske lande skyldes religionen, men kvinde-undertrykkelsen i Vesten skyldtes jo netop ikke religion, selvom religion blev brugt som argument mod kvinde-frigørelsen i fortiden. I dag ved vi, at årsagen er noget med kulturel vane og for meget krig udkæmpet af mænd i alt for lang tid. Religion kan frigøre kvinder individuelt, men det er politik og kultur, som afgør kvinde-sagen i samfundet. I alle samfund, indstillet på krig, er kvindernes rolle blevet gjort sekundær, fordi det var mænd, som blev soldater og gik i krig.

 
  Vi bør ikke glemme, at religiøse idealer kun udleves af helgener, mens almindelige mennesker i reglen har et mere overfladisk forhold til religion. Hvor stopper så politisk kultur, og hvor begynder ægte religiøsitet? Tja, for helgener begynder det hele i reglen først, når de forlader det almindelige samfund med dets almindelige politiske kultur, mens kultur og religion for almindelige mennesker normalt er blandet godt og grundigt sammen. Det er derfor, at helgener aldrig bliver fascister, mens det almindelige masse-menneske nemt bliver offer for politisk og kulturel propaganda. Propaganda har det især nemt, hvis man kan gøre nogle andre til en fjende. Hvis fjenden gør det samme, er det ekstra nemt.

 
  I mange samfund i Levanten og Asien, som i overvejende grad er muslimske, er der gigantiske økologiske, politiske og sociale problemer. Der er også omfattende korruption og nepotisme i disse landes politiske ledelser, som forsinker eller forhindrer nødvendige økologiske, politiske og sociale reformer. Det er den ideelle grobund for fascisme, som vi har set det i Europa i nitten hundrede og trediverne. Disse lande er derfor i stor fare for både at miste deres ægte åndelighed, deres oprindelige religion og blive ofre for fascistisk diktatur i religiøs forklædning, som det for eksempel ses i Iran.

 
  Hertil kommer, at der gennem utolig lang tid er fostret et enormt had mellem forskellige grupper af mennesker i Levanten og Vestasien, som hjælper alle afskygninger af fascisme i området. Fremkomsten af ISIL demonstrerer ganske tydeligt den brutale kalifat-fascisme, som ganske enkelt er i strid med Islam på enhver måde. Kernen i alt dette er ikke en ordret fortolkning af Koranen, men brug af Koran citater udenfor deres sammenhæng, til at retfærdiggøre deres brutale fascisme.
Klik her for toppen af siden

 
  (PS: Jeg anser ikke Jehovas Vidner for at være fascister.)

 
Læs også om:  Bodhisattwa’ers opførsel
 
Læs mere om Buddha og Islam:  HER
(Eksternt link til Alexander Berzin Archives.)
 
Link til Lama Ole Nydahls fejlagtige opfattelse.

 

 

Mangler titel-bjælken foroven?  Klik her.

Buddha
 &   Islam

 Buddha fra Sarnath som den der drejer Dharma hjulet.
Lama Tendar Olaf Høyer omkring 1990.

Lama Tendar Olaf Høyer, omkring 1990.

 

Her går stregen og slutter siden ...
            © tilogaard   -   Tilogaard registrer ikke noget om din færden på netstedet. Ingen tracking - ingen cookies - ingenting.  Tilogaards sikring af dit privatliv er enkel: kun dine emails og breve
                                               bliver gemt.  Tilogaards internet udbyder - www.i123.dk - samler kun statistisk information om antallet af 'hits,' som Tilogaards netsted modtager.

                                               Søger du bestemte emner, kan du indtaste dine søge ord i din brawsers søgefelt,    efterfulgt af:  site:tilogaard.dk-   f. eks.: karma site:tilogaard.dk