Dharmahjulet - logo for Tilogaard Meditationskole - klik her for Tilogaards baggrunde og historie. Tegning af Gerard Muguet.

Tilogaard
Meditationskole

Klik her for at ĂĄbne indholdslisten

Forord

16 Karmapa Rangdjung Rigoæ Dordje; portræt af Blai Hansen.

 

   Billedet viser
Den 16. Karmapa Rangdjung Rigpæ Dordje

Den 16. Karmapa og Kalu Rinpotje kom til Danmark i halvfjerdserne. Begge store Lama’er kom direkte fra den tibetanske middelalder, hvor  yogi’er boede i klippehuler og alle familier i landet havde slægtninge i klostrene. Dette gamle  Tibet var et bonde-, hĂĄndværker- og smĂĄbys samfund, karakteriseret ved et klasse inddelt socialt hierarki og med staten i hænderne pĂĄ  Gelugpa traditionen med  Dalai Lama som konge. De var flygtet fra Tibet i 1959 pĂĄ grund af de kinesiske kommunisters forfølgelse og ødelæggelser.
 De var meget ĂĄbne for den nye verden udenfor Tibet og søgte etKalu Rinpoche. Foto RĂĽdiger Findeisen. nyt liv fortrinsvis i Indien. Netop Karmapa og Kalu Rinpotje mĂĄ nævnes som de vigtigste Lama’er fra Tibet, som bragte  Buddhas Dharma eller Lære til Vesten pĂĄ en sĂĄdan mĂĄde, at Dharma’en slog rod og blomstrede ogsĂĄ i Europa.

   Billedet viser Kalu Rinpotje
Karmapa besøgte Danmark i 1974 og i 1977. Jeg mødte ham ved begge lejligheder. En del danskere tog Buddhismen til sig, og nogle fĂĄ blev selv  Lama’er. Jeg er en af dem og bor nu pĂĄ Lolland, hvor min virksomhed for det meste foregĂĄr. Virksomheden har jeg kaldt Tilogaard, opkaldt efter Mahasiddha’en Tilo eller Tilopa. Tilopa grundlagde Kadjy traditionen for godt 1000 ĂĄr siden.  Jeg hedder  Olaf Høyer. Mange kender mig som Lama Tendar, fordi Tendar var mit munkenavn, som er blevet hængende, selvom jeg ikke er munk længere.
  Jeg har fĂĄet denne tradition betroet af mine læremestre, og de har bedt mig om at undervise i den.  Min vigtigste mester var den  14. Shamar Mipham Tjødji Lodrø Rinpotje.
  (Læs mere om mine lærere pĂĄ mit CV). Da Shamar Rinpotje døde, blev den 17. Karmapa Thrinle Thaye Dordje Tilogaards spirituelle protektor  (læs om titlen i vedtægten).

  Med al respekt for denne meget gamle  transmission prøver jeg at formidle en klassisk  Buddhisme til det moderne Danmark. Tilogaards netsted præsenterer Karma Kadjy traditionen og dens sammenhænge med særligt henblik pĂĄ  meditation. Især  Mahamudra  meditation.  BĂĄde  Sutra  og  Tantra.
  Der er bĂĄde teori og praksis. Jeg er ikke akademiker, skønt jeg sikkert er filosof, sĂĄ jeg overlader trygt den akademiske præsentation til andre. De buddhistiske anskuelser, som forklares her, skal bruges i forbindelse med  meditation  og træning i hverdagen ved lodjung.

Klik her for toppen af siden

Næste side:  Introduktion til Buddhismen pĂĄ Tilogaard

 

 

Klik her for den næste side
Klik her for den næste side

Mangler titel-bjælken foroven? Klik her

Den 17. Karmapa Thrinle Taye Dordje, 2018

17. Karmapa Thrinle Thaye Dordje

 

 

 

14 Shamarpa i Dhagpo 1987. Fotograf Lama Tendar Olaf Høyer.

                   14. Shamar Mipham Tjødji Lodrø Rinpotje

 

 

 

 

 

Lama Tendar Olaf Høyer, juni 2018. Fotografen er Lamaen.

Lama Tendar Olaf Høyer

 

 

 

Tilogaard stuehus, foto: Lama Tendar

 

Her gĂĄr stregen og slutter siden ...
        Klik her for indholdsliste, sitemap    © tilogaard   -   Tilogaard registrer ikke noget om din færden pĂĄ netstedet. Ingen tracking - ingen cookies - ingenting.  Tilogaards sikring af dit privatliv er enkel: kun dine emails og breveLama Tendar Olaf Høyer CV
                                               bliver gemt.  Tilogaards internet udbyder - www.i123.dk - samler kun statistisk information om antallet af 'hits,' som Tilogaards netsted modtager.

                                               Søger du bestemte emner, kan du indtaste dine søge ord i din brawsers søgefelt,    efterfulgt af:  site:tilogaard.dk-   f. eks.: karma site:tilogaard.dk