Dharmahjulet - logo for Tilogaard Meditationskole - klik her for Tilogaards baggrunde og historie. Tegning af Gerard Muguet.

Tilogaard
Meditationskole

Klik her for at åbne indholdslisten

Den 16. Karmapa Rangdjung Rigpæ Dordje, foto af Blai Hansson.Forord

 

 

 

 

Den 16. Karmapa Rangdjung Rigpæ Dordje

Den 16. Karmapa og Kalu Rinpotje kom til Danmark i halvfjerdserne. Begge store Lama’er kom direkte fra den tibetanske middelalder, hvor  yogi’er boede i klippehuler og alle familier i landet havde slægtninge i klostrene. Dette gamle  Tibet var et bonde-, håndværker- og småbys samfund, karakteriseret ved et klasse inddelt socialt hierarki og med staten i hænderne på  Gelugpa traditionen med  Dalai Lama som konge. De var flygtet fra Tibet i 1959 på grund af de kinesiske kommunisters forfølgelse og ødelæggelser.Den gamle Kalu Rinpotje - der findes en ny inkarnation i dag.
 De var meget åbne for den nye verden udenfor Tibet og søgte et nyt liv fortrinsvis i Indien. Netop Karmapa og Kalu Rinpotje må nævnes som de vigtigste Lama’er fra Tibet, som bragte  Buddhas Dharma eller Lære til Vesten på en sådan måde, at Dharma’en slog rod og blomstrede også i Europa.

Kalu Rinpotje

 Karmapa besøgte Danmark i 1974 og i 1977. Jeg mødte ham ved begge lejligheder. En del danskere tog Buddhismen til sig, og nogle få blev selv  Lama’er. Jeg er en af dem og bor nu på Lolland, hvor min virksomhed for det meste foregår. Virksomheden har jeg kaldt Tilogaard, opkaldt efter Mahasiddha’en Tilo eller Tilopa. Tilopa grundlagde Kadjy traditionen for godt 1000 år siden.  Jeg hedder  Lama Olaf Høyer. Mange kender mig som Lama Tendar, fordi Tendar var mit munkenavn, som er blevet hængende, selvom jeg ikke er munk længere.
  Jeg har fået denne tradition betroet af mine læremestre, og de har bedt mig om at undervise i den.  Min vigtigste mester var den  14. Shamar Mipham Tjødji Lodrø Rinpotje.
  (Læs mere om mine lærere på mit CV). Da Shamar Rinpotje døde, blev den 17. Karmapa Thrinle Taye Dordje Tilogaards spirituelle protektor  (læs om titlen i vedtægten).

  Med al respekt for denne meget gamle  transmission prøver jeg at formidle en klassisk  Buddhisme til det moderne Danmark. Tilogaards netsted præsenterer Karma Kadjy traditionen og dens sammenhænge med særligt henblik på  meditation. Især  Mahamudra  meditation.
  Der er både teori og praksis. Jeg er ikke akademiker, skønt jeg sikkert er filosof, så jeg overlader trygt den akademiske præsentation til andre. De buddhistiske anskuelser, som Klik her for toppen af sidenforklares her, skal bruges i forbindelse med  meditation  og træning i hverdagen ved lodjung.

Næste side:  Introduktion til Buddhismen på Tilogaard

Klik her for den næste side

Mangler titel-bjælken foroven? Klik her

Den 17. Karmapa Thrinle Taye Dordje, 2015

17. Karmapa Thrinle Taye Dordje

 

14. Shamarpa, 1996, foto Thule Jug ©

14. Shamar Mipham Tjødji Lodrø Rinpotje

 

Lama Tendar Olaf Høyer, 2009. Foto: Ove Lauridtsen.

Lama Olaf Høyer

 

 

Tilogaard stuehus, foto: Lama Tendar

Tilogaard

Klik her for den næste side

Her går stregen og slutter siden ...
        Klik her for indholdsliste, sitemap    © tilogaard   -   Tilogaard registrer ikke noget om din færden på netstedet. Ingen tracking - ingen cookies - ingenting.  Tilogaards sikring af dit privatliv er enkel: kun dine emails og breveLama Tendar Olaf Høyer CV
                                               bliver gemt.  Tilogaards internet udbyder - www.i123.dk - samler kun statistisk information om antallet af 'hits,' som Tilogaards netsted modtager.

                                               Søger du bestemte emner, kan du indtaste dine søge ord i din brawsers søgefelt,    efterfulgt af:  site:tilogaard.dk-   f. eks.: karma site:tilogaard.dk