regnbue linje
Dharmahjulet - logo for Tilogaard Meditationskole - klik her for befirelse og oplysning

Forsiden

sitemap

Tendar

Lama Tendar Olaf Høyer
  Forfatter  til  denne side
  Tendar Olaf Høyer  er en
  dansk  Lama  fra Karma
  Kadjy traditionen  siden
  1994,  hvis ekspertise er
  klassisk   meditation  og
  buddhistisk anskuelse.

                                                                                             

Nyhedsbrev udsendt den 20. Juni 2011   

Shamarpa på facebook1
  Shamar Rinpotje forventes at komme til Tilogaard
i september 2012


   Vi var en gruppe på 12 danskere ved Shamar Rinpotje's besøg i Bodhi Path Renchen-Ulm i pinsen. Vi holdt møde med Rinpotje om hans besøg til næste år. Han var ikke helt sikker på sin kalender i 2012, men efter nogen snak frem og tilbage, sagde han, at han ville prøve at få det til at passe med  september 2012.

   Vi venter så på, at han sender os de endelige datoer og håber på at få dem inden Jul. Hvor længe han bliver på Tilogaard, er endnu ikke fastslået, men der er program af en vis størrelse , så vi regner med mellem 3 og 5 dage.

  Vi bad ham om at give 2 indvielser (sanskrit: Abhisheka - tibetansk: Wang) og en instruktion om Mahamudra (tibetansk: Tjagtjæn). Det ville han godt, så vi kan se frem til en indvielse til Buddha Sakyamuni og en indvielse til  De 35 Buddha'er.

  Buddha Sakyamuni praksis, De 35 Buddha'er praksis og Mahamudra meditation er meget karakteristisk for Bodhi Path, så de bliver introduceret ved Shamarpa's første besøg hos Bodhi Path i Danmark. Vi håber også, at Helge Krogsgaards oversættelse af Rinpotje's bog om Lodjung vil være trykt og offentliggjort til den tid. Han er allerede halvt færdig med arbejdet.

  Lama Yangdak Max Pedersen har indvilliget i at undervise i praksis til De 35 Buddha'er under besøget. Han har sat sig ind i alle aspekter af denne sadhana (praksis). Shamar Rinpotje har anbefalet denne sadhana som forberedende praksis (tibetansk: ngøndro) til Mahamudra. Blandt andre Marpa udførte De 35 Buddha'er som ngøndro. Den erstatter således den kendte ngøndro, som Gampopa designede for knapt så længe siden. Hvis man foretrækker at udføre Gampopa's system som forberedende praksis, er der intet til hinder for det, har Rinpotje sagt. Sadhana'en med De 35 Buddha'er dækker de særlige forberende øvelser - ligesom Gambopa's system - med 4 discipliner, nemlig Tilflugt, Vadjrasattwa, Mandala og Guruyoga. Vi vil organisere lydoptagelse af alle instruktionerne, så du kan høre det hele igen, når du ønsker eller får brug for det.
 
 Klik her for toppen af siden

  Vi forventer at indvielserne og instruktionerne kommer til at foregå i lejede lokaler i nærheden af Tilogaard. Rinpotje vil bo på Tilogaard, hvor interviews også vil finde sted. Indkvartering kommer til at finde sted i omegnen, hvor der er flere gode campingpladser med hytter, Bed & breakfast hos private, 2 vandrerhjem samt et par få hoteller. På Tilogaard bliver der mulighed for overnatning i haven for arrangørerne og assistenterne. I øjeblikket undersøger vi også mulighederne for en eller anden catering-service til frokost og cafe. Vi vil udsende adresselister over indkvarterings-mulighederne senere.

  Omkostningerne ved et sådant historisk besøg er store, og Foreningen har ikke højvande i kassen. Derfor bliver deltager bidraget sandsynligvis 1000 koner for den enkelte til afholdelse af udgifterne ved hele arrangementet, for at vi kan være sikre på at budgettet holder. Budgettet inkluderer en donation til Shamar Rinpotje, donation til oversætter og til Lama Yangdak. De pengeløse bedes henvende sig til Foreningen med henblik på en anden ordning end kontanter for deres bidrag. Udover bidrag til arrangementet får du udgifter til transport, forplejning og overnatning. Da det er Foreningens første store begivenhed, tør vi ikke budgettere med mindre bidrag til afholdelse af udgifterne.

  Der skal ske en hel del på Tilogaard, for at vi kan modtage Shamar Rinpotje på en ordentlig og god måde. Derfor har vi brug for hjælp til oprydning og renovering af førstesalen og fornyelse af køkkenet. Den store have trænger også til en kærlig hånd. Alle, som ønsker at deltage i arbejdet eller støtte med økonomisk hjælp, er meget velkomne til at henvende sig. Især her i sommer perioden skal der laves meget. Økonomisk støtte bør gives til Bodhi Path Foreningen.

  Besøget arrangeres af Bodhi Path Foreningen og Tilogaad Bodhi Path Center i fællesskab. Ønsker du at hjælpe på en eller anden måde, kan du både henvende dig til Foreningens formand Henrik Barchager eller Foreningens sekretær Birgitte Bonnevie  - eller henvende dig til mig på Tilogaard. Det skal nok blive både godt og sjovt.


  Klik her for toppen af siden

******

Generalforsamling i Bodhi Pat Foreningen

  Der bliver generalforsamling (Sanghasamling) for Bodhi Path Foreningen her på Tilogaard lørdag den 6. August 2012 kl. 14. Alle opfordres til at deltage i forberedelserne til Shamar Rinpotje's besøg ved at overnatte i haven, eller hvor der er plads, og knokle med de praktiske forberedelser om søndagen.

  Jeg glæder mig til at høre fra dig og ser frem til at modtage både Shamarpa og dig her på Tilogaard i dejlige landlige omgivelser med fred og højt til himlen. Kommer du til sommer er der en god strand ikke langt herfra, så husk badetøj, tandpasta og dit gode humør.


               Venligst,   Lama Tendar Olaf Høyer.
 

Klik her for toppen af siden

Postskript:  Besøget blev aldrig gennmført, da der alligevel ikke blev lejlighed til det før  Rinpotje’s utidige død indtraf.

 

Mangler titel-bjælken foroven? Klik her

Tilogaard Hovedhus, foto: Tendar Olaf Høyer.

Her går stregen og slutter siden ...
            © tilogaard   -   Tilogaard registrer ikke noget om din færden på netstedet. Ingen tracking - ingen cookies - ingenting.  Tilogaards sikring af dit privatliv er enkel: kun dine emails og breve
                                               bliver gemt.  Tilogaards internet udbyder - www.i123.dk - samler kun statistisk information om antallet af 'hits,' som Tilogaards netsted modtager.

                                               Søger du bestemte emner, kan du indtaste dine søge ord i din brawsers søgefelt,    efterfulgt af:  site:tilogaard.dk-   f. eks.: karma site:tilogaard.dk